Humanitarna akcija
Vinko Pilipović / datum: 18. 1. 2018. 13:16

Zahvaljujući zajedničkom trudu, radu i volji možemo reći kako su prikupljena sredstva za Play Attention uređaj za djecu s ADHD-om koji će nam pomoći u smanjenju simptoma poremećaja hiperaktivnosti i deficita pažnje. Uređajem će se koristiti svi učenici naše škole s teškoćama u razvoju.

Prikupljanje sredstava odvijalo se putem dviju humanitarnih akcija. Prva je održana 16. 12. 2017. godine u suradnji Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Lovnog ureda Đakovo i moto klubova Đakova gdje se na gradskom korzu u sklopu Adventa kuhao čobanac i degustirao po promotivnoj cijeni. Čobanac su kuhali lovci iz 14 lovačkih društava. Prodavali su se i kolači koje su pekle učiteljice naše škole, dok su učenici prodavali svoje radove koje su izradili  s razrednicima (čestitke, aranžmane, kuglice…).


[OPŠIRNIJE]MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI OD 15. 11. DO 15. 12. 2017.GODINE
Vinko Pilipović / datum: 11. 1. 2018. 21:13

Obilježili smo Mjesec borbe protiv ovisnosti nizom aktivnosti za učenike i roditelje.


[OPŠIRNIJE]REZULTAT ODABIRA PONUDE ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČNE NASTAVE ZA ČETVRTE RAZRED
Vinko Pilipović / datum: 10. 1. 2018. 12:10

Dana 10. 1. 2018. održan je drugi sastanak članova Povjerenstva za organizaciju višednevne izvanučionične nastave za četvrte razrede. Sastanku je prisustvovalo 8 članova povjerenstva, a jedan je bio opravdano odsutan (Zrinka Funarić). Na školsku adresu stigla je ponuda jedne agencije, koja ispunjava uvjete javnog poziva. Pozivamo agenciju Orion tours, da osobno predstavi svoj program roditeljima 16. 1. 2018. u 18,30 sati u zgradi predmetne nastave u učionici fizike.

                     Predsjednik Povjerenstva: Mara Čar, prof.


[OPŠIRNIJE]Nastup zbora na Adventu u Dračicama
Vinko Pilipović / datum: 22. 12. 2017. 20:28

Zboraši glazbene škole su danas pjevali na Adventu u Dračicama na kojem su se prikupljali novci za bolesnu Marinu Išasegi Krajina iz Đakova. Nastupilo je 30 zboraša s voditeljicom Marijanom Matijevic.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka učenika naše škole
Vinko Pilipović / datum: 22. 12. 2017. 14:35

[OPŠIRNIJE]Projekt Dvadeset dana dobrote
Vinko Pilipović / datum: 21. 12. 2017. 20:07

U okviru projekta Dvadeset dana dobrote, učenici i učiteljica 4. d razreda, poklonili su kolače pučkoj kuhinji Crvenog križa Đakovo.

     Majke učenika i učiteljica, već drugu godinu, s velikom ljubavi peku kolače za korisnike pučke kuhinje Crvenog križa s željom da im uljepšaju Božić.
    Doživljaj ljepote darivanja učenici su pokazali spontanim pjevanjem božićnih pjesama pri povratku iz pučke kuhinje Crvenog križa.
 Foto galerija
                             Mara Čar, učiteljica

[OPŠIRNIJE]Javni poziv za ponude organizacije višednevne izvanučioničke nastave
Vinko Pilipović / datum: 21. 12. 2017. 12:39

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Đakovo objavljuje javni poziv za ponude organizacije višednevne izvanučioničke nastave. Obrazac možete pogledati u dolje priloženom dokumentu.

Priloženi dokumenti:

Obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

                           Ravnatelj: Tihomir Benke, prof.

[OPŠIRNIJE]Rukomet - međuopćinsko prvenstvo za učenice i učenike osnovnih škola 7. i 8. razreda
Vinko Pilipović / datum: 18. 12. 2017. 09:04

Dana 12. 12. 2017. u konkurenciji 7.škola učenici naše škole osvojili su prvo mjesto. Nastupili su: Zorić, Klepo, Kovačević, Ćurić, Labak, Hrehorović, Kokanović, Pešut, Goluža, Saćer, Zorbaz i Relatić.

15. 12. 2017. u konkurenciji 4. škole učenice naše škole osvojili su prvo mjesto. Nastupile su: Duvnjak, Lacić, Goluža, Prekačin, Mrkić, Petric, Tilman, Platužić, Herget, Humbal, Matić, Lacković i Pešut.

Obje ekipe stekle su pravo nastupa na županijskom natjecanju u rukometu.

                        Voditelj: Ivan Duvnjak, prof.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija OŠ "I. G. Kovačić"
Vinko Pilipović / datum: 28. 11. 2017. 19:51

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" uključila se u projekt prikupljanja novčanih sredstava za uređaj Play Attention za djecu s ADHD-om i ostalim poteškoćama pažnje. Play Attention pomaže pojedincu, djetetu, da uvidi svoj potencijal u kontroli pažnje i ponašanja te da ga u velikoj mjeri  poboljša. Sam uređaj proizvodi se u SAD-u i vrhunac je svjetske tehnologije na području edufeedback terapije. Kao vodeća tehnologija u edukativnim, kognitivnim i bihevioralnim intervencijama kod osoba s ADHD-om, Play Attention :

•          Razvija održavanje pažnje
•          Pospješuje ignoriranje ometajućih sadržaja (distraktora)
•          Razvija vještine pamćenja
•          Pospješuje završavanje zadataka
•          Razvija vještine organiziranja


[OPŠIRNIJE]Međuopćinsko natjecanje u stolnom tenisu
Vinko Pilipović / datum: 28. 11. 2017. 08:52

Nakon uvjerljivo osvojenog  1. mjesta na na međuopćinskom natjecanju u st. tenisu, učenice naše škole zauzele su 3. Mjesto na Županijskom natjecanju u Osijeku. Ekipu su činile Maria Tilman, Ana Tilman, Marina Kukučka i Lara Ivančić.

                      Voditelj: Goran Čar, prof.


[OPŠIRNIJE]Međuopćinsko natjecanje u futsalu
Vinko Pilipović / datum: 28. 11. 2017. 08:48

Učenici 5. i 6. r. zauzeli 1. mjesto na međuopćinskom natjecanju u futsalu u konkurenciji.  11 škola Đakovštine i plasirali se na Županijsko natjecanje.

            Voditelj: Goran Čar, prof.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar
Vinko Pilipović / datum: 20. 11. 2017. 10:36
Učenici naše škole i ove su godine, na nastavi hrvatskoga jezika, prigodno obilježili 18. studenog. Osim slušanja domoljubne poezije i čitanja Priča o gradu Siniše Glavaševića, učenici su svoja znanja o Domovinskom ratu prikazali plakatima koje su izložili u učionici hrvatskog jezika. Pažljivo su skupljali podatke, fotografije i crteže vezane uz Grad heroja te su ih zajedničkim radom objedinili i napravili pravu malu izložbu radova vezanih, kako za rat, tako i za povijest i kulturu Vukovara. Uz razvijanje svijesti o domoljublju, učenici su i produbili svoje znanjeo ne tako dalekoj prošlosti svoga naroda te uočili važnost poštovanja žrtava kojih smo se dužni sjećati i paliti svijeće za njih tog važnog datuma za našu domovinu. 
Foto galerija
                        
                   Tekst: Mihaela Andabak, prof.

[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan tolerancije
Vinko Pilipović / datum: 16. 11. 2017. 15:08

16. studenog, prema nalogu UNESCO-a obilježava se Međunarodni dan tolerancije kojeg smo obilježili i u našoj školi. Tolerancija je poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje različitosti. Ona je zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i  slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju. Tolerancija je harmonija u različitostima. Tolerancija, vrlina koja mir može učiniti mogućim, doprinosi mijenjanju kulture rata u kulturu mira. Tolerancija je iznad svega aktivan stav potaknut priznavanjem univerzalnih ljudskih prava.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Vinko Pilipović / datum: 16. 11. 2017. 14:52

Posjet Gradskoj knjižnici

Povodom Mjeseca hrvatske knjige i Dana hrvatskih knjižnica učenici 5.c i 5.d razreda posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu u kojoj nas je dočekalo ljubazno osoblje. Gospođa Anđelka razgovarala je s učenicima o enciklopedistici, temi ovogodišnje manifestacije koja se provodi pod geslom Sve na jednom mjestu. Učenici su saznali i da je Hrvat Pavao Skalić u naslovu svoga djela  Encyclopaediae seu orbis disciplinarum tam sacrarum quam profanarum epistemon (Basel, 1559.) prvi upotrijebio riječ enciklopedija u značenju srodnom današnjem.


[OPŠIRNIJE]Projekt Mjesec hrvatske knjige
Vinko Pilipović / datum: 13. 11. 2017. 07:24

Učenici 4. d odjela, sa svojom učiteljicom, završili su projekt Mjesec hrvatske knjige, koji je trajao od 15. 10. do 14. 11. 2017.

     Tema ovoga projekta je dječji roman. Lektirno djelo, hrvatskoga književnika Ante Gardaša, Bakreni Petar bio je okosnica projekta.

[OPŠIRNIJE]Međuopćinsko prvenstvo u šahu za dječake
Vinko Pilipović / datum: 8. 11. 2017. 09:11

U Strizivojni 6.11.2017. održano je međuopćinsko prvenstvo u šahu za učenike. U konkurenciji 5 ekipa ŠSD-a naša škola osvojila je drugo mjesto. Pobjednik natjecanja je škola domaćin Strizivojna.
Za ekipu naše škole nastupili su: Marko Vukadin 8.b, Marko Stević 7.b, Toni pešut 8.a, Lovro Klepo 8.b.

           Ivan Duvnjak, prof.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha u Zvrku
Vinko Pilipović / datum: 2. 11. 2017. 21:33

U petak, 27. listopada 2017. godine, Goranovci su slavili Dan kruha. Ujutro su išli u Dvoranu Florentini Amadea centra na prigodnu svečanost. Kada su se vratili u razred, blagovali su krušne proizvode. Dio svojih proizvoda odvojili su za poklon za Dječji vrtić Zvrk. Pod četvrtim satom su otišli u Dječji vrtić Zvrk gdje su svoje male prijatelje darovali i izveli im prigodni program.

Foto galerija

      Tekst napisale: Maja Sučić i Tena Kirchmayer

 

[OPŠIRNIJE]DAN KRUHA – DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U 1.a razredu
Vinko Pilipović / datum: 30. 10. 2017. 06:48

U našoj školi svake jeseni obilježavamo Dan kruha kroz integriranu nastavu ( HJ – slikopriča: Mala crvena koka i zrno pšenice, PID – Od polja do pekarnice, GK – Mlin (pjesma), Pekar (brojalica), LK – pekarski proizvodi).
Našim razredom širio se miris svježe pečenih kiflica i drugih ukusnih slastica koje su ispekle vrijedne ruke naših mama i baka.
Uživajući u slasnim zalogajima čuvamo običaje, tradiciju i  kulturnu baštinu našeg naroda.

Foto galerija

                Učiteljica Anica Glavina


[OPŠIRNIJE]Dan kruha
Vinko Pilipović / datum: 27. 10. 2017. 15:21
I ove jeseni, 27. 10. 2017., u dvorani Florentini svečano smo obilježili Dan kruha i izrazili svoju zahvalnost za plodove zemlje.
Učenici u obje smjene uživali su u prigodnom programu koji ih je razveselio pjesmom, glumom i recitacijama, ali i podsjetio na važnost prirode i zemlje koji nam daruju plodove od kojih živimo. Polusatnim nastupom učenici su pokazali sve što su uvježbali sa svojim učiteljicama, a zatim je kapelan Marin Putilin blagoslovio hranu koju su učenici potom blagovali.
Nahranjeni i zadovoljni nastavili su sa svojim svakodnevnim školskim obvezama te sa sobom ponijeli  sjećanje na još jedan nezaboravan Dan zahvalnosti za plodove zemlje. 
     Foto galerija                 
 
               Tekst: Mihaela Andabak, prof.
               Fotografije: Jasmina Munćan, prof.

[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Vinko Pilipović / datum: 27. 10. 2017. 14:59

O ljubavi, spletkama i svemu pomalo

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u utorak, 24. listopada 2017. godine, održana je promocija romana za mlade O ljubavi, spletkama i svemu pomalo kojoj je nazočilo pedesetak učenika predmetne nastave. Autorica romana je Vlasta Golub, glumica iz Virovitice. Ovo je njezin prvi roman. Naime, roman Vlaste Golub osvojio je nagradu Zvonko Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca za najbolji neobjavljeni roman u 2016. godini. Kao obrazloženje žiri navodi: „Autorica je osvojila žiri svježinom, dorađenim rečenicama, uvjerljivim situacijama koje prate odrastanje i optimizmom koji nadvladava svako razočaranje i vrlo porazne situacije s kojima se tinejdžeri susreću tijekom odrastanja.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate
Vinko Pilipović / datum: 27. 10. 2017. 07:47


18. listopada u našoj je školi obilježen Dan kravate. Učenici 6.c, 6.d i 8.c razreda na satu hrvatskoga jezika učili su o kravati kao nacionalnom simbolu, izrađivali plakate, pisali pjesme te se pritom i lijepo zabavili. Učeničkim radovima ukrasili smo učionicu, a podsjetili smo se i na važne vrijednosti koje kravata posreduje: ljudsko dostojanstvo, kulturu uljudnosti, sklad slobode i odgovornosti te duh zajedništva među ljudima.

Foto galerija

                         Jasmina Munćan, prof


[OPŠIRNIJE]Posjet 1.a Gradskoj knjižnici i čitaonici
Vinko Pilipović / datum: 26. 10. 2017. 20:25

Učenici 1.a posjetili su izložbu akcijskih figurica iz filmova i računalnih igrica pod nazivom „Snaga iznad oblaka“ autora Luke Davidovića, studenta 2. godine Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Izložba je postavljena u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Nakon razgledanja sudjelovali su u nagradnoj igri pogađanja akcijskih figura. Osim toga knjižničarke su ih upoznale s radom knjižnice te pozvale učenike i njihove roditelje da se učlane u knjižnicu.

Foto galerija

Tekst i fotografije: učiteljica Anica Glavina


[OPŠIRNIJE]Festival tehničke kulture
Vinko Pilipović / datum: 18. 10. 2017. 12:04

Učenici 6 d razreda, članovi skupine Modelari, Bruno Škegro, Filip Režić, Filip Tuksar i Mislav Mišković, posjetili su u pratnji učitelja I. Kovačevića Festival tehničke kulture u petak 13. listopada 2017. godine u Nastavno športskoj dvorani  Gradski vrt u Osijeku.

Festival tehničke kulture predstavljen je kroz izložbe, prezentacije, demonstracije, projekcije i radionice za djecu i mladež.

Više pojedinosti u priloženom dokumentu:

Festival tehničke kulture


[OPŠIRNIJE]Budi prijatelj svome psu
Vinko Pilipović / datum: 12. 10. 2017. 07:27

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja učenici četvrtih razreda su proveli integrirani radni dan i na izvanučioničnoj nastavi su posjetili gospodina Nikolu Klemena, uzgajivača pasmine hrvatski ovčar i autora knjige "Hrvatski ovčar- hrvatsko kinološkog blago". Tamo su učenici imali priliku bolje upoznati ovu pasminu pasa, ali i saznati kako se adekvatno brinuti o čovjekovom najboljem prijatelju.


[OPŠIRNIJE]Dan policije
Vinko Pilipović / datum: 3. 10. 2017. 09:32

Povodom Dana policije učenici trećih razreda posjetili su PP Đakovo. Uz čestitku poklonili smo i prigodne likovne radove.
Zahvaljujemo se policijskim djelatnicima PP Đakovo na zanimljivom i edukativnom predavanju i stručnom obilasku postaje.

Foto galerija

                                  Učiteljice trećih razreda


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u krosu
Vinko Pilipović / datum: 2. 10. 2017. 15:44

Dana 2. 10. 2017. god. održano je natjecanje u krosu za učenike i učenice Osnovnih škola u konkurenciji 5. i 6. razreda te 7. i 8. razreda.

Rezultati:

Učenice 5. i 6. razredi

  1. OŠ "Ivan Goran Kovačić˝ Đakovo
  2. OŠ Josipovac
  3. „J. A. Ćolnića“ Đakovo
  4. OŠ Gorjani
  5. OŠ „V. Nazor“ Đakovo
  6. OŠ  Semeljci
  7. OŠ Satnica Đakovačka

[OPŠIRNIJE]POSJET OSMAŠA VUKOVARU
Vinko Pilipović / datum: 2. 10. 2017. 11:48

Osmi razredi naše škole su 25. i 26. rujna posjetili Vukovar u sklopu terenske nastave iz povijesti .
Ministarstvo branitelja  je organiziralo i financiralo ovaj posjet , a cilj je kroz dvodnevne posjete Vukovaru poučiti učenike o vrijednostima Domovinskog rata i o bitci za Vukovar. Posjet uključuje obilazak svih mjesta sjećanja vezanih za Domovinski rat, prenošenje poruke mira, prihvaćanja različitosti i suosjećanja kroz Školu mira.


[OPŠIRNIJE]Goranovci na završnoj svečanosti "Moje prve knjige"
Vinko Pilipović / datum: 1. 10. 2017. 01:12

28. rujna 2017. Duga Resa je bila domaćin završne svečanosti likovno-literarnog natječaja "Moja prva knjiga" u organizaciji Udruge za promicanje kulture čitanja KAlibra iz Karlovca.
Na natječaj je pristiglo ukupno 539 slikovnica iz 143 osnovne škole iz svih dijelova Republike Hrvatske među kojima su bile i slikovnice iz naše škole (8 slikovnica). Trud se isplatio i dvoje učenika je osvojilo nagrade: India Funarić je osvojila 3. nagradu, a Tena Kirchmayer poticajnu nagradu. Čestitamo im! Svi sudionici su dobili priznanje i pozvani na završnu priredbu natječaja u Dugu Resu.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN JEZIKA
Vinko Pilipović / datum: 28. 9. 2017. 13:54

I ove smo godine u našoj školi obilježili Europski dan jezika koji se slavi 26. rujna. Opći ciljevi Europskog dana jezika su:


[OPŠIRNIJE]Izbor osiguravatelja
Vinko Pilipović / datum: 28. 9. 2017. 13:35

Vijeće roditelja na sjednici održanoj 27. rujna 2017. donijelo je odluku da se usvoji ponuda CROATIA OSIGURANJE.

Više pojedinosti u prilloženom dokumentu.

Izbor osiguravatelja


[OPŠIRNIJE]Učimo o prometu uz igru
Vinko Pilipović / datum: 17. 9. 2017. 10:41

U petak (15. 9. 2017.) učenici 1.a i 1.c razreda sa svojim učiteljicama prošetali su dijelom grada. Učili su kako se pravilno kretati kao pješaci te na potrebu poštivanja prometnih znakova i semafora.
Učiteljice su ih poučile kako prelaziti cestu na pješačkom prijelazu i kako se ponašati na putu od kuće do škole i natrag jer neki učenici prvog razreda već odlaze sami kući.
Nakon marljivog učenja učenici su se zabavili igrajući se u parku.

Foto galerija

                     učiteljica Anica Glavina


[OPŠIRNIJE]Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa
Vinko Pilipović / datum: 6. 9. 2017. 21:47

Za sve učenike prvih razreda i njihove roditelje u srijedu, 6. rujna 2017., djelatnici PP Đakovo održali su predavanje o sigurnosti u prometu. Nazočnima se obratio i đakovački gradonačelnik Marin Mandarić te je učenicima poželio sreću u budućem školovanju i dogradonačelnik Robert Francem koji je obavijestio roditelje o mogućnosti kupovine sportske opreme u iznosu od 300 kn koju prvašićima daruje Grad Đakovo. Učenici su imali priliku, u pratnji policajaca i učitelja, prijeći preko pješačkog prijelaza kako bi naučili pravilno i sigurno sudjelovati u prometu. Kako bi im ovaj dan ostao u sjećanju, učenicima su na kraju podijeljene knjižice Sa Zebrom sigurno u školu.

Foto galerija

                Tekst Mihaela Andabak
                Fotografije učiteljica Anica Glavina


[OPŠIRNIJE]Dobro došli, prvašići!
Vinko Pilipović / datum: 5. 9. 2017. 14:36

I ove su školske godine u našu školu kročili novi učenici. Prvoga ponedjeljka u rujnu (4. 9. 2017.) započela je nova školska godina, a time i početak osnovnoškolskog obrazovanja naših najmlađih učenika. Nakon što ih je ravnatelj srdačno pozdravio, mališani su se sa svojim roditeljima uputili u učionice. Poslije informativnog razgovora roditelja s učiteljima, roditelji su se pozdravili sa svojom djecom te ih ostavili da upoznaju Anicu Glavinu, učiteljicu 1.a razreda, Ivicu Babića, učitelja 1.b te Ljiljanu Andrić, učiteljicu 1.c razreda. Na kraju je uslijedilo ono najzabavnije - prigodna svečanost četvrtaša koji su glumili, recitirali i pjevali samo za đake prvake kako bi im izrazili dobrodošlicu.

Foto galerija

             Tekst: Ante Andabak, prof.
             Fotografije: Ljilja Runje, psihologinja


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku nastave za školsku godinu 2017./2018.
Vinko Pilipović / datum: 31. 8. 2017. 16:27

Obavještavaju se učenici OŠ „I.G.Kovačić“ da redovita nastava počinje u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine prema slijedećem rasporedu.
1. u 8,00 sati 1., 3., 5. i 7. razredi.
2. u 14,00 sati 2., 4., 6. i 8. razredi

                       Ravnatelj: Tihomir Benke, prof.


[OPŠIRNIJE]Popis učenika upisanih u 1. razred šk. god. 2017. /2018.
Vinko Pilipović / datum: 29. 8. 2017. 11:07

Popis učenika upisanih u 1. razred šk. god. 2017. /2018. možete pogledati u dolje priloženom dokumentu.

Priloženi dokument:

Popis učenika upisanih u 1. razred


[OPŠIRNIJE]Obavijest članovima ritmičke skupine
Vinko Pilipović / datum: 29. 8. 2017. 07:45
Pozivaju se svi članovi ritmičke skupine učiteljice Zrinke Funarić na probu u srijedu, 30.8.2017. godine u 11:00 sati.
 
       Učiteljica Zrinka Funarić
 

[OPŠIRNIJE]Zbor glazbene škole na otvaranju 51.DJAKOVAČKIH VEZOVA
Vinko Pilipović / datum: 7. 7. 2017. 09:24
Naš zbor glazbene škole večers otvara 51.DJAKOVAČKE VEZOVE s pjesmom koju je napisala prof. Marijana Matijević ( dirigentica zbora ) a arr. prof. Tomislav Radićević.Gledajte nas večeras na HTV  S POČETKOM U 20h,

Evo slikica sa jučerašnje generalne probe i otvaranja vezova.

Video nastupa pogledajte na sljedećem linku

Tekst: Marijana Matijevic


[OPŠIRNIJE]Obavijest za 8. razrede - UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Vinko Pilipović / datum: 7. 7. 2017. 08:23

Pozivaju se učenici osmih razreda da dođu u školu zbog ispisa prijavnica za upis u srednju školu.
Ispis prijavnica bit će 10.7.2017. godine od 17.00 do 18.00 sati u učionici fizike. Na ispis prijavnica trebaju doći učenici u pratnji roditelja zato što prijavnicu potpisuju i učenik i roditelj.
Konačna ljestvica poretka bit će objavljenja 13. 7. 2017. godine. Za daljni postupak upisa potrebna je i upisnica koju učenici mogu ispisati sami toga dana. Ako je potrebno istu mogu ispisati u školi 13. 7. 2017. od 13.00 do 14.00 sati. Ispis upisnica vršit će razrednici i članica povjerenstva Marija Tokić.


[OPŠIRNIJE]Program Potpora darovitim učenicima
Vinko Pilipović / datum: 5. 7. 2017. 13:01

Program Potpora darovitim učenicima tijekom ove školske godine provodila je psihologinja škole s tri skupine učenika, 4., 5. i 6. razreda. Ciljevi programa bili su razvijanje samopoštovanja, kreativnog mišljenja, logičkog razmišljanja, učinkovitih metoda učenja, komunikacijskih vještina te poticanje socio-emocionalnog razvoja skupine potencijalno darovitih učenika. Učenici su birali temu projekta koji se provodio u 2. polugodištu. Učenici 4. razreda radili su na projektu Afrika.


[OPŠIRNIJE]Ples pisanja
Vinko Pilipović / datum: 30. 6. 2017. 13:31

Kroz ovu nastavnu godinu 2016./2017. provodio se program Plesa pisanja u prvim razredima pod vodstvom defektologinje Škole. Naši dragi prvašići su sudjelovali redovito u radionicama koje su se provodile tijekom prvog i drugog obrazovnog razdoblja.

„Ples pisanja nastoji djecu naučiti pisati, počevši od njihovih emocija i prirodnih pokreta, u njihovu vlastitom "ritmu". Stvaranje pokreta iz vlastitih emocija za djecu je od primarne važnosti.“   (Ragnhild A. Oussoren,2005.)


[OPŠIRNIJE]I ja želim čitati! - Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom
Vinko Pilipović / datum: 29. 6. 2017. 16:36

Od  1. listopada 2016. do 30. lipnja 2017.  sudjelovali smo u Nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“  u suradnji s voditeljem kampanje Hrvatskim knjižničarskim društvom i ostalim partnerima. U skladu s kampanjom provodili smo radionice o disleksiji i teškoćama u čitanju i radionice „Kako pomoći nekome s teškoćama u čitanju“  te priređivali izložbe na tu temu u navedenom razdoblju za učenike razredne i predmetne nastave pod vodstvom defektologinje Škole u suradnji s učiteljima i stručnim suradnicima Škole. Tijekom provođenja kampanje školska knjižnica je priređivala izložbu u školi na temu osoba s teškoćama u čitanju i disleksije.


[OPŠIRNIJE]Edukacija učenika o prevenciji
Vinko Pilipović / datum: 26. 6. 2017. 11:04

Predavanja iz područja prevencije nasilja i ovisnosti održali su djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske

Predavanje za učenike 7. razreda  pod nazivom „Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima“ i predavanje za učenike 8. razreda „Zdrav za pet“ održao je 2. 6. 2017 djelatnik Službe prevencije Policijske uprave osječko-baranjske Robert Škorvaga. Nacionalni projekti koji se provode u osnovnim školama imaju za cilj populaciji mladih koji tek počinju izlaziti u grad ukazati na različite neprihvatljive oblike ponašanja s kojima se mogu susresti  i utjecati na podizanje svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju zdravlja.


[OPŠIRNIJE]Ekskurzija sedmaša
Vinko Pilipović / datum: 21. 6. 2017. 18:38

Učenici sedmih razreda otputovali su 16. lipnja 2017. sa svojim razrednicima i ravnateljem škole na petodnevnu ekskurziju u Medenu kraj Trogira. Kupali su se i družili, a s vodičem su bili i u Splitu (u Dioklecijanovoj palači), u Trogiru (obišli su staru gradsku jezgru) i u Sinju (posjetili su Muzej Sinjske alke). Imali su priliku vidjeti i mini siranu u kojoj su čuli neke zanimljivosti o proizvodnji sira.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLA U PRIRODI - SV. FILIP I JAKOV
Vinko Pilipović / datum: 18. 6. 2017. 22:10

Od 10. 6. do 14. 6. učenici četvrtih razreda sa svojim učiteljima bili su na ekskurziji u Sv. Filipu i Jakovu. Upoznali smo obilježja primorskog zavičaja, posjetili važne znamenitosti Šibenika i Zadra te putovali trajektom na otok Pašman.

U NP Krka doživjeli smo čari netaknute prirode, prošetali drvenim stazama uz prekrasan pogled na krajolik parka i bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta.Učenici su se svaki dan mogli kupati i plivati te sudjelovati u natjecateljskim igrama. 14. 6. u večernjim satima sretno smo se vratili u naš grad.     
Foto galerija                                    
                               učiteljica Slavenka Ćurić

 


[OPŠIRNIJE]Goranova nagrada
Vinko Pilipović / datum: 17. 6. 2017. 09:18

Podjela Goranove nagrade za 8. razrede bit će u srijedu 21. lipnja 2017. godine u 11,00 sati u Hrvatskom domu, te pozivamo sve učenike tih razreda i njihove roditelje da uveličaju podjelu nagrada. Popis učenika koji dobivaju Goranovu nagradu se nalazi u privitku.

Popis učenika za Goranovu nagradu


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA
Vinko Pilipović / datum: 14. 6. 2017. 08:02

Podjela svjedodžbi za učenike bit će prema slijedećem rasporedu:

Srijeda  21. lipnja 2017.  u 12,00  8. razredi

Utorak  27. lipnja 2017.  u 9,00  1.,3.,5. i 7. razredi

Utorak  27. lipnja 2017. u 9,30 2.,4. i 6. razredi

                       Ravnatelj: Tihomir Benke, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima
Vinko Pilipović / datum: 13. 6. 2017. 07:46

Obavještavamo roditelje djece koja ove godine trebaju krenuti u 1. razred osnovne škole da će se upis za OŠ "I. G. Kovačić", Đakovo obaviti

19. i 20. lipnja 2017.

od 8 do 12 i od 16 do 19 sati.

Upis djece za OŠ "Ivan Goran Kovačić" će se obaviti u zgradi predmetne nastave.

Na upis treba doći roditelj i donijeti osobnu iskaznicu ili uvjerenje o mjestu prebivališta ili boravišta.

                         Ravnatelj: Tihomir Benke, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima učenika 3. razreda
Vinko Pilipović / datum: 8. 6. 2017. 15:44

Obavještavaju se roditelji učenika 3. razreda da će 9. i 12. lipnja 2017.g. školska psihologinja  provesti testiranje učenika 3. razreda u svrhu procjene darovitosti. 

Testiranje će se provesti u prostorijama škole za vrijeme njihove smjene.

Tekst: Ljilja Runje, psihologinja


[OPŠIRNIJE]Predškolci u posjeti našoj školi
Vinko Pilipović / datum: 8. 6. 2017. 15:29

Vrtićarci sa svojim tetama (Marinom Duvnjak i Davorkom Žeravica) i predškolci sa svojom učiteljicom (Danijelom Pilipović) su u dva dana posjetili našu školu. Posjetili su 2. b razred učiteljice Ksenije Tišma Čapo. Učiteljica i djeca su ih dočekali pozdravnim goovrom, prigodnom pjesmom, počastili ih bombonima (a tete kavom). Učenica Rebeka Meščić im je pokazala nekoliko pokreta i vježbi za mozak (Brain Gym).


[OPŠIRNIJE]Edukativno predavanje za učenike osmih razreda
Vinko Pilipović / datum: 27. 5. 2017. 07:37

Upravljanje motociklima i mopedima naziv je edukativnog predavanja koje su djelatnici Policijske postaje Đakovo, Vitomir Lučić i Ivan Ponjavić, danas održali za učenike osmih razreda. Učenici su upoznati s uvjetima za upravljanje mopedima i motociklima, potrebnim položenim kategorijama te pravilnim korištenjem sigurnosne opreme koju vozač mora imati prilikom upravljanja vozilom na kolniku.


[OPŠIRNIJE]Webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole
Vinko Pilipović / datum: 24. 5. 2017. 11:15

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live 

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr


[OPŠIRNIJE]Odluka o upisu u srednje škole i struktura razrednih odjela
Vinko Pilipović / datum: 23. 5. 2017. 13:40

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvješćuje javnost da je u Narodnim novinama, broj 48/2017., objavljena Odluka o upisu učenika u I . razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.
Više pojedinosti poledajte u priloženim dokumentima.

Priloženi dokumenti:
- Odluka o upisu ucenika u I. raz.  sred. skole u sk. g. 2017./2018.
- Struktura razrednih odjela i broj ucenika I. razreda srednjih skola u šk. g. 2017./2018. I. dio - srednje
- Struktura razrednih odjela i broj ucenika I. razreda srednjih skola u šk. g. 2017./2018. II. dio - škole vjerske zajednice
- Struktura razrednih odjela i broj ucenika I. razreda srednjih skola u šk. g. 2017./2018. III. dio - privatne


[OPŠIRNIJE]INFO DAN
Vinko Pilipović / datum: 23. 5. 2017. 09:33

Projekt – Učimo zajedno 3  - osiguravanje pomoćnika djeci s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama

I ove školske godine OŠ „I. G. Kovačić“ Đakovo je partner na projektu Učimo zajedno 3 – osiguravanje pomoćnika djeci s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama zajedno s Osječko – baranjskom županijom, 33 osnovne škole, 5 srednjih škola i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje d.o.o. Vrijednost projekta je 2.632.842,00 kn, a trajanje od 31.kolovoza 2016. do 30 kolovoza 2017. godine.


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole
Vinko Pilipović / datum: 22. 5. 2017. 15:12

Na temelju odredbi članka 22., stavka 8. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj škole (Narodne novine, br. 87/2008., 86/2009., 92/2010., 105/2010., 90/2011., 16/2012., 86/2012., 94/2013., 152/2014. i 7/2017.), ministar znanosti i obrazovanja donosi Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole.


[OPŠIRNIJE]Učenice nagrađene u likovno-literarnom natječaju "Moja prva knjiga"
Vinko Pilipović / datum: 22. 5. 2017. 11:23

Moja prva knjiga je državni natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa koji se kontinuirano provodi već 13 godina. Posebnost ovog natječaja je u tome što učenici sami moraju napisati i ilustrirati vlastitu priču, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznate hrvatske književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto.
U ovaj izazov je odlučilo pristupiti devet naših marljivih i kreativnih trećaša koji su tijekom 3 mjeseca osmišljavali, pisali, prepravljali i oslikavali svoje slikovnice.


[OPŠIRNIJE]POSJET MUZEJU ĐAKOVŠTINE
Vinko Pilipović / datum: 22. 5. 2017. 09:00

U petak, 19. svibnja 2017. godine, učenici koju pohađaju dodatnu nastavu povijesti su s učiteljicom povijesti posjetili Muzej Đakovštine.

Kroz najnoviju arheološku postavu provela ih je Jelena Boras, magistrica arheologije. Vidjeli su više od 300 izloženih arheoloških predmeta s područja Đakovštine koji potječu iz prapovijesti, antike i srednjeg vijeka. Kustosica etnološke zbirke, Marija Gačić, provela ih je kroz etnološki dio muzeja gdje su se upoznali sa svakodnevnim životom i tradicijom stanovnika Đakovštine od sredine 19. stoljeća.

Foto galerija

             Tekst: Marija Bučanović, prof.


[OPŠIRNIJE]Dani otvorenih vrata u srednjim školama
Vinko Pilipović / datum: 19. 5. 2017. 10:56

Srednja strukovna škola Antuna Horvata u Đakovo otvorila je 12. svibnja 2017. svoja vrata svim zainteresiranim građanima. Tim povodom posjetili su je i učenici osmih razreda u pratnji razrednica. Dvojica učenika strukovne škole, Luka Matijašević i Marko Martinović, s učenicima su obilazili radionice u kojima su profesori predstavljali različita zanimanja te odgovarali na učeničke upite.


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu 2017
Vinko Pilipović / datum: 18. 5. 2017. 15:07

Približava se upis u srednju školu! “Koju srednju školu upisati?” je najvažnije pitanje nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja. To je pitanje koje muči većinu osmaša. Na ovoj stranice možete pročitati sve o načinu upisa u srednju školu. Saznajte sve detalje o sustavu bodovanja ocjena (ONILNE kalkulator), načinu prijave (korak po korak), te upoznajte se s pravilnikom o elementima i kriterijima za upisi u srednju školu 2017/2018 i rokovima kojih se moraju pridržavati.

Sve o upisima na poveznici

https://www.ucenici.com/upisi-u-srednju-skolu-sve-o-upisima/


[OPŠIRNIJE]U svijetu filmske pismenosti
Vinko Pilipović / datum: 18. 5. 2017. 11:02

Učenici naše škole su 15. svibnja 2017. godine u đakovačkom kinu sudjelovali u filmskom programu Sedmi kontinent koji nam je predstavila Udruga Djeca susreću umjetnost. Naziv programa potječe od istoimenog igranog filma Dušana Vukotića, redatelja koji je poznat kao autor filma Surogat koji je 1962. osvojio nagradu Oscar. S učenicima od 1. do 8. razreda, nakon igranih filmova Crveni balon, Djeca raja, Mama, volim te i dokumentarnog filma Ovisnik o internetu, razgovarali su zanimljivi gosti koji su nam pojasnili da filmska pismenost zapravo podrazumijeva dubinsko razumijevanje sadržaja, sposobnost kritičkog sagledavanja i osposobljenost samostalnog izražavanja vlastitih ideja, emocija i misli.


[OPŠIRNIJE]Izlet šestaša u Krapinu i Trakošćan
Vinko Pilipović / datum: 18. 5. 2017. 10:25

Dvanaestog svibnja učenici šestih razreda naše škole uputili su se u razgledavanje srednjovjekovnog dvorca Trakošćana. Jednog od dvanaest najljepših dvoraca u Europi; dvorca  s očuvanim autentičnim inventarom, arhitekturom i okolinom (perivoj i jezero).

Nakon Trakošćana krenuli su u razgledavanje jednog od najmodernijih muzejskih projekata u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe: Muzeja krapinskih neandertalaca.

[OPŠIRNIJE]Poluzavršno prvenstvo ŠSD OŠ u futsalu
Vinko Pilipović / datum: 18. 5. 2017. 08:37

Dana 17. 05. u Pitomači je održano poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva ŠSD OŠ u futsalu.
Učenici naše škole ponovo su nas obradovali osvojivši 1. mjesto u konkurenciji pet momčadi. Time su stekli pravo sudjelovanja na Državnom prvenstvu koje će se održati od 1. - 4. lipnja  u Vinkovcima.

                 Voditelj Goran Čar, prof.


[OPŠIRNIJE]Jednodnevni izlet prvih razreda u Osijek
Vinko Pilipović / datum: 17. 5. 2017. 19:41

Nakon dolaska u Osijek učenici su uživali u odličnoj predstavi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Gospođa Ines, vodič puta, upoznala nas je s povijesti grada u osječkoj Tvrđi. Prošetali smo centrom Osijeka, razgledali katedralu i ručali u McDonald'su. Vožnja kompom na drugu obalu Drave nov i zanimljiv doživljaj. Izlet smo završili obilaskom Zoo vrta.

Uživali smo i puno naučili.
Foto galerija

               Učenici i učitelji prvih razreda.


[OPŠIRNIJE]ĐAKOVO NA SEDMOM KONTINENTU
Vinko Pilipović / datum: 17. 5. 2017. 15:16

Nakon Rovinja, Novske i Zadarske županije, u Đakovo je stigao filmski program koji osnovnoškolcima donosi bogat pregled igranih, dokumentarnih i animiranih ostvarenja iz svih dijelova svijeta.

Udruga djeca susreću umjetnost prvi puta u Đakovo dovodi Sedmi kontinent, iznimno uspješan program koji učenike upoznaje s čudesnim svijetom filmske umjetnosti i njenih stvaralaca. Od filmskih projekcija do analize filmova i razgovora s filmskim znalcima, Sedmi kontinent donosi novi pogled na svjetsku kinematografiju i neka od najboljih filmova iz prethodnih godina. Organizator događanja je Udruga djeca susreću umjetnost, a projekt je realiziran uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.


[OPŠIRNIJE]Iskustvom i znanjem do jednakosti
Vinko Pilipović / datum: 13. 5. 2017. 09:04

Osnovna škola „I. G. Kovačić“ ugostila je partnera  Hrvatski savez udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI. Razlog tome je ovogodišnja suradnja na projektu Iskustvom i znanjem do jednakosti. U zajedničkoj želji da obogatimo odgojno – obrazovne sadržaje naših učenika i učitelja u školi započeli smo suradnju na projektu koja je rezultirala provođenjem projekta, radionica i edukacija za učenike.


[OPŠIRNIJE]Škola u prirodi - Orahovica
Vinko Pilipović / datum: 12. 5. 2017. 13:06

Učenici trećih razreda i njihove učiteljice prošli tjedan su proveli u Školi u prirodi u Orahovici.
Tamo su obilazili orahovačke znamenitosti: Ružica grad, staru vodenicu, lokomotivu Ćiro, ranč Koral... Učili su o gradu Orahovici, Virovitičko-podravskoj županiji i brežuljkastom zavičaju. Ponovili su znanja iz strana svijeta, zemljovida, podneblja i gospodarskih djelatnosti zavičajnog kraja. Vode stajaćice su ponovili na Orahovačkom jezeru, a vode tekućice promatrajući rijeku Vučicu. U orahovačkim šumama su proučavali biljke te po kori, krošnji, listu i plodu određivali su vrste drveća. Cilj toga svega bilo je razvijanje humanog odnosa prema prirodi i ekološke svijesti učenika.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO PRVENSTVO U FUTSALU
Vinko Pilipović / datum: 4. 5. 2017. 10:10

Učenici 5. i 6. razreda naše škole pokazali su da igraju odličan nogomet (Futsal). Nakon uvjerljivog 1. mjesta na međuopćinskom natjecanju zauzeli su prvo mjesto i na žipanijskom prvenstvu OŠ za 5. i 6. razred u Futsalu u konkurenciji sedam škola.
Momčad:
Božić, Đelagić, Drmić, Duvnjak, Kovačević, Perić, Grbavac, Zrakić, Zrinušić, Tuksar, Zirn, Glavačević.

                 Voditelj: Goran Čar, prof.


[OPŠIRNIJE]Humanitarni koncert Djeca djeci u Centru za kulturu 27. 4. 2017.
Vinko Pilipović / datum: 4. 5. 2017. 09:21

Naša škola se i ove godine odazvala pozivu Lions cluba Buga Đakovo, poznatom po humanitarnim aktivnostima, i sudjelovala u humanitarnom koncertu Djeca djeci. Humanitarni koncert Djeca djeci organizira se već desetu godinu u cilju pomoći i potpore bolesnoj djeci. Učenici naše škole su, zajedno s djecom đakovačkih vrtića i osnovnih škola te KUD-om Sklad Đakovo, plešući, pjevajući i glumeći izveli prekrasan program pred mnogobrojnom publikom u Centru za kulturu.


[OPŠIRNIJE]IZVANUČIONIČKA NASTAVA - TRAVNJAK
Vinko Pilipović / datum: 25. 4. 2017. 10:18

Dana 24. travnja učenici četvrtih razreda bili su na izvanučioničkoj nastavi na obližnjem travnjaku. Šetnjom do travnjaka učenici su promatrali prirodu i uočavali promjene. Na travnjaku su pronalazili, promatrali i opisivali različite livadne biljke (trputac, stolisnik, maslačak, djetelinu itd.).


[OPŠIRNIJE]Noć knjige u petak u Gradskoj knjižnici
Vinko Pilipović / datum: 19. 4. 2017. 09:04

Noć knjige započinje u petak, 21. travnja u Gradskoj knjižici u Đakovu, a traje sve do 24. travnja.

           Program Noći knjige 2017.

KADA RIJEČ POSTANE ZNAK

Uvod u znakovni jezik i kulturu gluhih. Predavač: Gorana Müller

21. 4. 2017. 17:30


[OPŠIRNIJE]Ivan Bilać 3. na KROSU SPORTSKIH NOVOSTI
Vinko Pilipović / datum: 10. 4. 2017. 10:34

Učenik 4.c razreda sudjelovao je 9. 4. 2017. na KROSU SPORTSKIH NOVOSTI u Zagrebu kao predstavnik naše škole i ostvario zapažen rezultat. Ivan je trčao u skupini 5. razreda na 1 000 m s ostvarenim rezultatom 3:46. Od 276 učenika zauzeo je odlično 3. mjesto.  Čestitke Ivanu!

                              Učiteljica Ljiljana Andrić


[OPŠIRNIJE]Knjiga o proljeću
Vinko Pilipović / datum: 7. 4. 2017. 19:53

Ivan Kovačić rodio se 21. 3. 1913. u Lukovdolu u Gorskom kotaru po kojem se kao mladić prozvao Goranom i ne sluteći da će jedan nadimak slavom nadrasti jedno ime, da će ga nositi mnogi ljudi.

I ove godine donio je proljeće pokazujući ga u svjetlu i cvijeću, u toplini i zvuku. Međutim živimo toliko užurbanim životom te se događa da velike ljepote prirode prođu pokraj nas neopaženo.


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA TREĆA EDUKATIVNO – INTERAKTIVNA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA ''UČIMO ZAJEDNO 3''
Vinko Pilipović / datum: 30. 3. 2017. 11:20

Dana 29. ožujka 2017.  godine u Osnovnoj  školi  Josipa Antuna  Ćolnića  u  Đakovu,  održana  je treća edukativno-interaktivna radionica u okviru projekta ''Učimo zajedno 3'',koji je sufinanciran  iz  Europskog  socijalnog  fonda u  sklopu Operativnog programa  Učinkoviti  ljudski  potencijali  2014.–2020. u  okviru poziva „Osiguravanje  pomoćnika u  nastavi  i  stručnih komunikacijskih  posrednika učenicima  s  teškoćama  u  razvoju  u osnovnoškolskim   i   srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II.“ i proračuna Osječko–baranjske županije.

Više u priloženom dokumentu:

INTERAKTIVNA RADIONICA U OKVIRU  PROJEKTA ''UČIMO ZAJEDNO 3''


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Vinko Pilipović / datum: 29. 3. 2017. 08:52

Obavještavamo roditelje djece koja ove godine trebaju krenuti u 1. razred osnovne škole da će se pedagoški i psihološki pregled djece za upis u OŠ "I. G. Kovačić", Đakovo obaviti 3. i 5.  travnja 2017.  od 8 do 12 sati.

Priloženi dokumenti

- Obavijest pedagoški pregled 2017.

- Raspored pedagoškog pregleda djece 2017.


[OPŠIRNIJE]SLOVARICA MOJEGA KRAJA
Vinko Pilipović / datum: 26. 3. 2017. 13:52

Materinski jezik prvi je jezik koji neka osoba nauči. Svjesni važnosti svojega jezika, povodom dana materinskog jezika, učenici 4.a razreda odlučili su načiniti slovaricu svojega kraja.

Vođeni ponosom i ljubavi prema rodnom kraju željeli smo istaknuti znamenitosti Đakovštine. Na Satu razrednika prisjetili smo se glavnih obilježja svojega grada i okolice. Učenici su nizali ideje tako da je prijedloga za pojedino slovo bilo puno.


[OPŠIRNIJE]Svečana Akademija povodom dana škole
Vinko Pilipović / datum: 25. 3. 2017. 18:36

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma održana je svečana akademija povodom proslave Dana naše škole. Svečanost je započela himnom koju je izveo zbor naše škole.
U nastavku priredbe smo uživali gledajući recitacije, scenske nastupe, plesne točke  koje su učenici sa svojim učiteljicama i učiteljima marljivo uvježbavali tijekom ove nastavne godine. Kao i uvijek, ravnatelj je podijelio  brojna priznanja našim učenicima za uspjehe koje su postigli na raznim natjecanjima.

Foto galerija


[OPŠIRNIJE]» Arhiva naših vijesti
RSS