2017-10-12 07:27:43

Budi prijatelj svome psu

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja učenici četvrtih razreda su proveli integrirani radni dan i na izvanučioničnoj nastavi su posjetili gospodina Nikolu Klemena, uzgajivača pasmine hrvatski ovčar i autora knjige "Hrvatski ovčar- hrvatsko kinološkog blago". Tamo su učenici imali priliku bolje upoznati ovu pasminu pasa, ali i saznati kako se adekvatno brinuti o čovjekovom najboljem prijatelju.

Cijeli posjet je dio projekta četvrtih razreda "Budi junak svome psu" koji je nastao kao dio regionalne kampanje Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva znanosti i obrazovanja "Svome psu možeš reći sve...osim zbogom". Cilj ove kampanje je podizanje svijesti učenika o zaštiti životinja, podizanje svijesti o kontroli populacije pasa lutalica, te formiranje pozitivnog odnosa prema psima kao prijateljima koji upotpunjuju i obogaćuju naš život.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Ministarstvu poljoprivrede i Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane koji su nas opskrbili informativnim materijalima, plakatima i radnim bilježnicama, te gospodinu Nikoli Klemenu koji nas je ugostio, strpljivo odgovorio na sva naša pitanja i pritom nas darovao sa nekoliko primjeraka svoje knjige i plakatima svoje balade koju je upravo posvetio čovjekovom najboljem prijatelju.

Foto galerija

                Učiteljica Zrinka Funarić


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Đakovo