Dani zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi

28. lis, 2025. | Naslovnica, PB, PN, Projekti, RN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijekom prošlog tjedna u našoj školi raznolikim aktivnostima obilježeni su Dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici prvih i trećih razreda produženog boravka na trenutak su postali mali pekari. Naučili su koji su sastojci potrebni da bi se napravili kruh i kiflice, a zatim prešli u kuhinju gdje su zamijesili tijesto i napravili mekane i slasne kiflice. I to nije bilo sve, nakon školske kuhinje, svoje vještine su pokazali su i u pekarnici „Slavonija“. Pekarice i prodavačice su im najprije objasnile kako funkcionira rad u pekarnici, a potom su učenici zajedničkim snagama napravili svoju pizzu i kiflice.

Učenici drugih i četvrtih razreda produženog boravka posjetili su pekarski praktikum Srednje strukovne škole Antuna Horvata gdje su uz pomoć učiteljice Maje Breulj učenici imali priliku praviti kiflice i razne oblike od tijesta. Pobliže su se upoznali s pekarskim zanatom i procesom nastajanja pekarskih proizvoda. Vrijedne ručice napravile su odlične i ukusne proizvode.

Učenici 3.c razreda Dane zahvalnosti za plodove zemlje obilježavali su tijekom cijelog tjedna, a glavne aktivnosti odradili su na integriranom danu održanom 23. listopada. Aktivnosti su bile usmjerene na poticanje djece na promišljanje o važnosti hrane, zahvalnosti prema prirodi i radu ljudi koji sudjeluju u njenoj proizvodnji, a poseban naglasak bio je na razvoju odgovornog odnosa prema hrani te jačanju zajedništva i zahvalnosti prema hrani. Za kraj, učenici su zasukali rukave i uz pomoć školske kuharice i svojih učiteljica napravili vafle, mafine od jabuka i buhtle s domaćim džemom i čokoladom. Učenici su marljivo slijedili recepte, vagali namirnice, mijesili tijesta i kolače pravili sa osmijehom.

Učenici četvrtih razreda proveli su brojne aktivnosti povezane s kruhom i njegovom pripremom. Učilo se, crtalo, pjevalo, recitiralo i glumilo. Kao i svake godine, vrijedne ruke roditelja, učenika i učitelja napravile su mnoštvo raznih kolača, peciva i kruščića kojima su se svi zajedno počastili.

U zgradi predmetne nastave održan je prigodan program povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje. U programu su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave, a program je posjetio župnik Alojz Kovaček koji je i blagoslovio sve plodove zemlje.

Bio je ovo tjedan u kojem su školski hodnici bili ispunjeni toplinom i mirisima hrane.

Pročitajte još…

Skip to content