Odluka o odabiru udžbenika 2024.-2025.
Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za šk. god. 2024./25.
Popis drugih obrazovnih materijala za razrednu nastavu (od 2. do 4.razreda) šk. god. 2024./25.
Popis drugih obrazovnih materijala za predmetnu nastavu šk. god. 2024./25.
Popis drugih obrazovnih materijala za razrednu nastavu (1. razredi) šk. god. 2024./25.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Učenici 4. a razreda sa svojom učiteljicom uključili su se 1. travnja 2016. godine radionicom pod naslovom Tradicijska jela našeg kraja u projekt naše škole Đakovo jučer, danas, sutra. Cilj radionice bio je upoznati se s tradicionalnim jelima te njihovom pripravom.
U “pomoć” nam je došla profesorica Srednje strukovne škole Antuna Horvata, Dubravka Scharmitzer i njezine dvije učenice. Profesorica Scharmitzer je autorica knjige Đakovština u srcu, Đakovština u jelu.
Upravo nam je ta knjiga bila polazište u odabiru jela koja smo odlučili pripremiti. Podijelili smo se u radne skupine i počeli s radom. Ljuštio se i kuhao krumpir, vagalo brašno, mijesilo tijesto… Ubrzo se školskom kuhinjom počeo širiti ugodan miris naših jela: taški sa pekmezom od šljiva, knedle, čikovčići s makom i kiflice od dizanog tijesta. Svi učenici su svojom marljivošću i kreativnošću doprinijeli uspješnoj realizaciji cilja ove radionice.
Nakon priprave svih jela slijedila je degustacija . Jednoglasno smo zaključili da su sva jela podjednako ukusna. Trud naših malih i vrijednih ruku u potpunosti je uspio!
Zahvaljujemo profesorici Scharmitzer i njezinim učenicama što su se odazvale našem pozivu i pomogle u realizaciji ove radionice.
Kako je sve to izgledalo možete vidjeti u galeriji slika.
Tekst: učiteljica Mirjana Gavran